22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kako sneg utiče na virus COVID-19 19?

Naime, na društvenim mrežama pojavilo se upozorenje da sneg pomaže širenju koronavirusa, a doktor Kon je izjavio da on duže opstaje na nižim temperaturama, ali da je pranje ruku dovoljna zaštita.

„Nije bilo razgovora o snegu sa kolegama iz Vuhana. Ono što možemo da teoretišemo jeste da svi virusi opstaju na niskim temperaturama, potpuno suprotno našim dosadašnjim uverenjima. Virus se nalazi u serketima čoveka i ukoliko on zagadi snežnu površinu, sigurno da će opstati duže. Međutim, ne vidim da je nešto toliko opasno, ako se posle toga operi ruke. Dakle, pranje ruku je ključno i u ovom slučaju, istakao je Kon.

Sneg i narednih dana u Srbiji

Visina snežnog pokrivača jutros je u većini mesta u Srbiji bila 10 do 20 centimetara, izjavio je meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj navodeći da će sneg nastaviti da pada i da se očekuje da će do sutra napadati još 10 do 20 centimetara.

Related posts

Predsednik Vučić odgovara na pitanja građana na Prvoj TV

Jelena Obradović

Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena

Katarina Popović

Ivana Vučićević na PINKU: Sergej Trifunović zaslužuje lekciju iz domaćeg vaspitanja! Zgrožena sam napadima na novinarku STB koji ni posle 3 dana ne prestaju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija