7. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Nedimović: Počela proizvodnja kvasca

„Suvi i ostale vrste kvasca trebalo bi da budu isporučeni trgovinskim lancima u utorak i sredu, pošto je fabrika u Senti u nedelju počela proizvodnju, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za RTS rekao da će Ministarstvo poljoprivrede predložiti da se zabrani izvoz kvasca kako bi se snabdele sve prodavnice u Srbiji.

Podsetio je da su fabrike u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu počele proizvodnju hipohlorida.

„Po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji to je najbolje dezinfekciono sredstvo za ravne površine, možemo da proizvedemo dnevno 50.000 litara. Sve fabrike koje su se bavile time su uništene, sada ćemo da postavimo stvari drugačije“, istakao je Nedimović.

Danas će, kako je rekao, početi i proizvodnja 75-procentnog alkohola. Prema njegovim rečima, prioriteti za snabdevanje su klinički centri i opšte bolnice.

Napominje da proizvodnja brašna, ulja, mleka i mesnih prerađevina teče kako treba.

Kada je reč o zabrani kretanja, Nedimović je ponovio da poljoprivrednici uz dozvolu mogu boraviti na polju i duže od 17 časova.

„Prilagođavajte se vremenu kretanja, ako neko ostane na njivi, neće neko nekom odseći glavu. Život i zdravlje su na prvom mestu, za ostalo se prilagođavamo“, naveo je Nedimović.

Related posts

RASPAD PROTESTA SAVEZA ZA SRBIJU! Đilasovci se načisto osuli

Nikoleta Dragaš

Fudbaleri iz Opova na sportskim igrama mladih u Splitu

Luka Tešanović

Pedeset hiljada naslova pozajmljeno iz Gradske biblioteke

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija