15. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Najveća pomoć iz Kine, predsednik Vučić lično na aerodromu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično  je dočekao avion Er Srbije koji donosi do sada najveću pošiljku pomoći u borbi prtiv korone virusa u nasaoj zemlji. Na aerdorom u Beogradu već je stigla ambasadorka Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić se pozdravio sa doktorima na aerdoromu, ali bez kontakta šakama.

Uskoro se očekuje i obraćanje novinarima.

– Mi delimo i dobro i zlo. Dobili smo veliku pomoć od Srbije kada smo se borili sa koronom, sada je red da se mi revanširamo. ovo je samo prvi deo pomoći. Stigli su i kineski medicinski stručnjaci. Oni su se povukli iz prve linije fronta Kine protiv virusa  i odmah su krenuli ka Srbiji – rekla je Čen Bo.

Nakon toga obratio se i predsednik Srbije.

Dolazak kineskih medicinskih stručnjka od velike je važnosti za nas. Slušaćemo od sutra sve šta nam oni kažu. Veliko gvala predsedniku Si Đinpingu, veliko gvala narodu Kine. Znaćemo da uzvratimo pomoć našim kineskim prijateljima. Beskrajno hvala mom bratu i prijatelju Si Đinpingu. Dočekaće ga stotine hiljada ljudi kada bude dolazio u Srbiju. Dragi stručnjaci, vas molim da se što pre izborimo sa ovom pošasti. Znamo da ćemo moći da pobedimo kroonavirus ukoliko budemo slušali vaše savete. Živela Kina, živela Srbija – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

VUČIĆ ČESTITAO USKRS vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru

Mica Milakov

MALOVIĆ: Srpskoj javnosti je jasno ko u Srbiji širi govor mržnje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija