26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Evo kada možete da šetate pse ubuduće

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odlučilo je da vlasnicima pasa dozvoli da izađu i prošetaju svoje ljubimce za vreme važenja zabrane kretanja, ali OGRANIČENO. Saznajte koje su izmene!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović iniciraće izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi građani mogli da prošetaju svoje kućne ljubimce jednom tokom večeri, saznaje MONDO.

Ideja je da se vlasnicima kućnih ljubimaca odobri izlazak iz kuće u trajanju od 20 minuta u periodu od 20 do 21 časa, a moći će da idu najviše 200 metara od adrese stanovanja.

Takođe, neće biti dozvoljeno da se vlasnici ljubicama okupljaju u grupama, već će morati da poštuju do sada donete mere Vlade Srbije.

Ono što je VEOMA VAŽNO jeste – BUDITE ODGOVORNI, POŠTUJTE DOSADAŠNJE MERE, POŠTUJTE I NOVE MERE, nemojte da zloupotrebljavate ovu dozvolu!

Policija je u vrlo nezgodnoj situaciji, jer je primila veliki broj poziva, molbi i pitanja vlasnika pasa. I redakciji MONDA javio se veliki broj čitalaca, nakon što je juče objavljeno da je produženo vreme policijskog časa, odnosno zabrane kretanja. Sa druge strane, oni građani koji nemaju pse mogli bi da se pobune i da kažu: “A mi?”.

Ipak, treba da pobedi razum. I životinje imaju dušu, što bi rekli, i njima treba prostor, vazduh, moraju da urade “neke stvari” u prirodi, odnosno napolju i njima je ugroženo zdravlje, jer im je kretanje ograničeno.

Dakle, važno je da svi ostanemo mirni, pribrani i SOLIDARNI. Mislimo i na životinje

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Kurban Bajram

Branislava Grčić

MILENKO JOVANOV: Đilas opljačkao RTS, a sad bi opet da uređuje program

Nikoleta Dragaš

Petrović i Zelenović šire paniku i napadaju sve koji se bore protiv korone: Šapčani su prozreli njihove namere, to će pokazati na izborima

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija