30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predrag Kon: Uvedene mere dale su rezultate

Foto: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je značajno što ne dolazi do naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Srbiji i ocenjuje da su uvedene mere dale rezultate.

„Čim vi naglo smanjite sve moguće kontakte, onda je logično očekivati brzu vidljivost. Vrlo brzo će se videti efekat ovih mera u smislu smanjenja svih cirkulacija svih virusa, tako da je to svakako ohrabrujuće“. On je dodao da je broj aktivnih respiratornih bolesti juče bio značajno manji u odnosu na prošli utorak.

„Nema šta mnogo da se priča samo treba da izdržimo“, rekao je Kon i ponovio da na prvom mestu treba održavati ličnu higijenu, pre svega ruku. Za dezinfekciju preporučuje alkohol u koncentraciji od 70 odsto, a ukoliko nam nije dopstupan, ne treba da budemo zabrinuti, jer će nam i običan sapun i topla voda pomoći.Naveo je da i da treba da držimo udaljenost jedni od drugih, barem jedan metar, a propisano je da su dva metra bezbedna. U zatvorenom prostoru savetuje se korišćenje maski, pogotovo u tržnim centrima, prodavnicama i javnom prevozu.

Related posts

Ministar Udovičić u poseti Pančevu

Jelena Obradović

VUČIĆ GOSTIMA IZ RS SA BRODA NA SAVI POKAZAO BEOGRAD NA VODI Od smetlišta napravili smo jedno od najlepših mesta u svetu

Nikola Miloševski

SRBIJA MORA NAPRED! Novi spot liste „Za našu decu – Aleksandar Vučić“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija