25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Razlaz između Zelenovića i Petrovića

Foto: Printscreen

Vanredno stanje i borba protiv Кorona virusa drastično su promenili živote građana Srbije.

Ova bespoštedna borba protiv nevidljivog neprijatelja prioritet je celokupnog državnog aparata i svih građana. U vanrednom stanju i predstojeći izbori pali su u drugi plan, promenivši svakodnevicu i učesnika u političkom životu. Bar onih koji su u politici javno, koji su narodni poslanici i koji su za to plaćeni.

Među njima, međutim, ima i onih, kojima ni vanredno stanje ne menja ništa, s obzirom na to da iako su za to plaćeni, već godinama ne učestvuju u radu skupštine, krijući se iza parole nekakvog bojkota, koji se odnosi samo na skupštinu, ali ne i na dnevnice i skupštinski restoran. Jedan od takvih, nezvanični vladar Šapca, Dušan Petrović, ovih dana tajno, u senci, pravi plan o zvaničnom preuzimanju vlasti od svog dosadašnjeg poslušnika, zvaničnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

Naime, kako saznajemo, pošto mu je propao plan o preuzimanju Demokratske stranke, Petrović je odlučio da i zvanično, a ne kao do sada iz senke, preuzme vlast u Šapcu, trudeći se da u predstojećoj kampanji marginalizuje Nebojšu Zelenovića, s kojim je već duže vreme u lošim odnosima zbog podele plena od poslova vezanih za sumnjive projekte gradske uprave.

Da je Zelenović samo Petrovićeva marioneta svedoči i činjenica da Petrović, poznat kao mister 10 posto, bez ikakvog razloga ima kancelariju pored kancelarije Nebojše Zelenovića, kako bi mogao da ga kontroliše. U Šapcu je, inače, poznata priča da jednom nedeljno, Petrović postrojava direktore javnih preduzeća, koji mu, iako im nikako ne može biti šef, podnose raport o radu.

Zato ga tamo gde bi trebalo da bude nema.

Iako narodni poslanik, skupštini se poslednji put obratio 4. 12. 2018, što ga nije sprečilo da redovno uzima poslaničku platu. Ali, Petroviću para nikad dosta, kao ni njegovom gradonačelniku Nebojši Zelenoviću. I tu je suština njihovog sukoba.

Šapčanima je jasno da ko god pobedi u svađi ove dvojice, njima nema šta da ponudi. I to će im i pokazati na predstojećim izborima – kad god da budu održani.

Related posts

Analitičar Dejan Vuk Stanković : Južni Banat u fokusu razvojne politike predsednika Vučića i Vlade Srbije

Mica Milakov

Važna psihološka podrška

Zorana Stekovic

U Pančevu počinje sa radom Svetovalište za brak i porodicu

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija