26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Mediji u Kini preneli Vučićev apel:Pomozimo Srbiji,braća smo

Deo konferencije na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić objavio vanredno stanje, u kojem je rekao da će se za pomoć obratiti Kini i predsedniku Si Ðinpingu, emitovan je na kineskoj televiziji i na društvenoj mreži Veibo i naišao je na veliki broj pozitivnih i emotivnih reakcija građana te zemlje.

Kako pišu Večernje novosti, mediji i internet u Kini „preplavljeni su emotivnim reakcijama na Vučićev apel“, a snimak, posebno deo u kojem je Vučić rekao da se očekuje i najavljuje pomoć iz Kine u lekovima, opremi i lekarima, naišao je na „ogroman odjek u najmnogoljudnijoj zemlji sveta“.

Kako navode Novosti, usledila je „lavina komentara“ građana Kine koji pruzaju podršku Srbiji i traže da se prijateljskoj zemlji odmah pošalje pomoć.

Komentari se najviše svode na rečenice „Pomozimo Srbiji“, „Moramo da im pomognemo“, „Naravno da ćemo vam pomoći“, „Mi smo prava braća“, „Mi smo prijatelji“.

Related posts

Štrudlijada uprkos koroni

Nikoleta Dragaš

Vučić: U regionu potreba jača uloga EU

Jasmina Petkovic

Vučić sa članovima delegacije i predsednikom Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Turske Bozkirom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija