29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić se sastao sa patrijarhom Irinejem

Foto: Tanjug.rs

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa patrijarhom SPC Irinejem u Palati Srbija.

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsednika Republike, pre nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Nakon sastanka sa patrijarhom, a pre obraćanja javnosti, predsednik će od 19 sati predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje Covida 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica virusa korona po privredu, a zatim će se obratiti javnosti.

Ranije danas, predsednik i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Takođe, Vučić je jutros u Beogradu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa.

Današnji niz sastanaka usledio je nakon što je Vučić sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije.

Related posts

OSETAN PAD BROJA ZARAŽENIH U SRBIJI! 258 POZITIVNIH NA KORONU! PREMINULO 8 OSOBA!

Nikola Miloševski

311 novozaraženih, 8 umrlo

Nikoleta Dragaš

KBC Izbodeni mladić hitno operisan, u stabilnom stanju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija