20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

U Srbiji 41 oboleo

U Republici Srbiji je jutros do osam časova ukupno 41 osoba zaražena koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Prvi slučaj zabeležen u Šumadiji. Pacijent koji se lečio u Kličničkom centru Vojvodine više nema koronavirus. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta „Torlak“ do osam časova 14. marta, testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.U Srbiji 41 osoba zaražena koronavirusom, šest novih slučajeva

Od poslednjeg izveštaja do osam časova, 14. 3. 2020. godine, testirani su uzorci 17 osoba, od kojih je 6 pozitivnih i 11 negativnih na novi koronavirus.

Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

. u

Vlada Srbije donela je brojne mere kako bi se suočila sa koronavirusom. Između ostalog, zabranjena su javna okupljanja u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi, zabranjen je ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, ali i iz Rumunije.

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojevakoji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

Related posts

Sedma dodela godišnje V(RAB)AC nagrade za radijske džinglove i reklame

Nikoleta Dragaš

Vučić: Autoput Ruma – Šabac za tri godine

Aleksandra Miloševska

Zapažen nastup predstavnika Srbije na Festivalu nacionalne kulture u Moskvi

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija