27. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

U toku pripreme osmaka za završni ispit

Učenici osmih razreda pripremaju se za završni ispit. Upis u srednju školu i izbor budućeg zanimanja predstavljaju stresan period za đake i njihove roditelje, ali veoma je bitno da pripreme počnu na vreme i da učenici razmisle o svojim interesovanjima i sposobnostima.

Iako do juna meseca, kada učenici osmog razreda polažu završni ispit, ima još vremena, pripreme su odavno počele u svim osnovnim školama. Na taj način deci je omogućeno da se konsultuju sa nastavnicima u vezi sa gradivom koje ih očekuje. Profesori kažu da je važno da pripreme krenu na vreme i da učenici redovno rade zadatke i obnavljaju gradivo kod kuće.

Upis u srednju školu, ali i izbor zanimanja predstavlja često stresan period i za učenike i za njihove roditelje. Svako zanimanje “zahteva” određene sposobnosti, osobinu ličnosti i interesovanja važna za uspeh u tim oblastima rada. Učenici bi trebalo da razmisle o svojim interesovanjima i sklonostima, ali i da se dobro informišu, u čemu im pomaže stručna služba u školama.

Blagovremena priprema pozitivno utiče na motivaciju za prevazilaženje izazova završnog ispita, ističu pedagozi i prosvetni radnici. Zadatak roditelja i nastavnika je da decu podstaknu da sa pripremom krenu na vreme, da priprema bude kontinuirana i temeljna.

Related posts

U Vodovodu, u četvrtak 14. marta – preventivni pregledi

Mica Milakov

VUČIĆ IZ ŽENEVE: Ja se ponosim pozicijom Srbije i ne foliram nikog, sarađivaćemo sa svima!

Mica Milakov

Opštinski štab za vanredne situacije: USVOJENA ODLUKA O PROGLAŠAVANJU VANREDNE SITUACIJE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija