25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vlada Srbije hitno razmatra nove mere protiv širenja koronavirusa

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je dodatne mere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Takođe je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih  u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije.

Ovu situaciju je naše  zdravstvo spremno dočekalo,  preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji.  Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri.

Nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima. Poštuju se  instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i preporuke naših epidemiologa koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali i lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama.

Vlada Srbije poziva građane da isključivo prate savete struke. Ministarstvo  zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mrežom zavoda za javno zdravlje  i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim korona virusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama.

Foto:Vlada Republike Srbije

Related posts

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Nikoleta Dragaš

Džudo savez Srbije organizovao trening kamp u Banji Kanjiža

Jelena Obradović

Pančevo u istorijskom poslu, gradi se sistem za preradu otpadnih voda

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija