13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Manifestacija „Žene ženama“ održana u Gerontološkom centru Pančeva

Manifestacija ,,Žene ženama“ održana je, povodom 8. marta u Gerontološkom centru u saradni sa Udruženjem  žena „Banatske petice“. Svaka od članica udruženja je napisala pesmu a korisnice gerontološkog centra su takođe u okviru literarne sekcije napisale pesme koje  će jedne drugima čitati.

Gerontološki centar Pančeva je povodom 8. marta organizovao za svoje korisnice manifestaciju ,,Žene ženama“ koja je pokrenuta u saradnji Udruženja žena ,,Banatska petica“. Pesnikinje iz Udruženja će podeliti svoje pesničke kracije  a takođe će i Pripadnice lepšeg pola moći da pročitaju pesme koje su u okviru pesničke sekcije pisale za ovu priliku.

Ova manifestacija se svake godine održava povodom 8. marta ali i pored toga postoje mnoge druge aktivnosti koje ulepsavaju svakodnevicu žena koje borave u centru. Direktorka Tanja Lukić je istakla da svaki dan treeba biti kao praznik uz uzajamno poštovanje i ljubav.

Trudimo se da svaki dan bude ispunjen i zbog toga smo formirali razne sekcije kako bi naši korisnici imali mogućnost da ispolje svoju krativnost u svim oblastima. Muškarci su mesec dana vredno radili na pripremi manifestacije da bi iznenadili dame i obeležili Dan žena. Pored pripreme najvažnije je druženje tokom aktivnosti, stvaranje novih prijateljstava i timski rad.

Udruženje žena ,,Banatske petice“ je na svoju inicijativu odlučilo da svaka od članica napiše pesmu kojom će upriličiti ovu manifestaciju. Pet pesnikinja su se skupile i oformile ovo društvo jer je važno da žene mogu da izkažu svoj talenat i ljubav prema pesmi.

Pored ove manifestacije tu su i razna recitatorska takmičenja i aktivnosti . Odziv je veliki i svake godine ljudi se raduju ovakvim manifestacijama a pored toga želimo da svaki dan bude osmišljen tako da im nikada nije dosadno, i da uvek imaju priliku za druženje i zabavu. istakla je Tanja Lukić.

 

Related posts

Impresivna stalna postavka Narodnog muzeja u Pančevu

Zorana Stekovic

Pančevački đaci prvi videli pretpremijernu epizodu serije „Grupa“

Mica Milakov

Snažna podrška građana Južnog Banata predsedniku Aleksandru Vučiću!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija