27. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Potvrđen prvi slučaj korona virusa u Srbiji: Zaražen muškarac (43) iz Subotice.

U Srbiji se pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Reč je o muškarcu (43) iz Subotice, saznaju Novosti..

On se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19. Uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta “Torlak” pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus, navode Novosti na sajtu .

On je trenutno smešten u izolaciju, dobija terapiju i lekari se za sada ne izjašnjavaju o njegovom zdravstvenom stanju.

Potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Srbiji, a zaraženi muškarac iz Subotice star 43 godine se dobro oseća i nema nikakve tegobe, saopštio je na vanrednoj konferneciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Obećali smo da ćemo biti krajnje transparentni i da ćemo praktivvno u nultnom vremenu obaveštavati javnost. Desila se stvar koju smo očekivali, što je bilo relano i pitanje sata kada će se destiti, a to je da imamo prvi pozitivan slučaj korona virusa“, rekao je Lončar.

Kaže da je zaraženi muškarac u više navrata boravio u Budimpešti i da je imao sve znake koji su slični korona virusu odnosno virusnu upalu pluća.

Related posts

Analitičari: Obradović ne radi ništa slučajno i neplanirano

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Svi saglasni sa spuštanjem cenzusa

Jasmina Petkovic

Đurić: Vuk Jeremić je patološki lažov

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija