21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

OŠ „Bratstvo jedinstvo“ dobija sredstva za zamenu prozora

Foto: RTV Pančevo

Lokalana samouprava svake godine izdvaja  značajna sredstva za renoviranje OŠ „Bratstvo jedinstvo“. Ove godine dobiće sredstva za zamenu prozora u holu škole, dok je prošle godine popravljen krov na fiskulturnoj sali, uređeni su sportski tereni i popravljena je školska ograda.

Lokalana samouprava svake godine izdvaja  značajna sredstva za renoviranje OŠ Bratstvo Jedinstvo.Ove godine dobiće sredstva za zamenu prozora u holu škole dok je prošle godine poravljen krov na fiskulturnoj sali , uređeni su sportski tereni i popravljena je školska ograda.

Osnovnu školu  „Bratstvo jedinstvo“ pohađa 366 učenika u  petnaest odeljenja gde se nastava organizuje na srpskom jeziku.  U dva odeljenja učenici nastavu prate na mađarskom jeziku. Zahvaljući dobroj saradnji Lokane samouprave svake godine izdvaja se novac za renoviranje škole. Ove godine u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ biće zamenjeni i fasadni portali u holu škole. Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić obišla je školu u Vojlovici.

„“Osnovna škola „Bratsvo jedinstvo“ dobila je prethodnih godina oko 3,6 miliona dinara za zamenu prozora, čeličnu konstrukciju krova iznad fiskulturne sale, sanaciju sportskih terena, kao i ogradu škole. Ove godine predviđeno je  milion i sto hiljada dinara za zamenu fasadnih portala u holu škole“, rekla je Tatjana Božić.

Direktorka OŠ „Bratsvo jedinstvo“ Ksenija Carević ističe da je saradnja sa Lokalnom samoupravom dobra, da imaju razumevanje za potrebe škole i da su prošle godine dobili preko tri i po miliona dinara.

“ Saradnja lokalne samouparave pomaže u svakom smislu obnove i rekonstrukcije škole. Pored toga grad je posredovao između skole i Pokrajine za milion i 8oo hiljada dinara za sanaciju fudbalskog terena. Takođe pomogli su nam oko kupovine videoprojektora i dve bele table. Uvek konkurišemo na konkursima i to dobro odjekne. Ove godine Ministarstvo prosvete je u našu školu uložilo 5 računara i dobili smo ono što je veoma značajno za digitalnu nastavu − internet u celoj školi, čija je vrednost do 3 miliona dinara“, dodala je Ksenija Carević.

Grad je ranijih godina ulozio značajna sredstva za osetljive kategorije.  Zahvaljući projektu pod nazivom „Mala pomoć prijatelja“ OŠ „Bratstvo jedinsatvo dobilo je sredstva u iznosu od preko tri miliona dinara.

izvor:rtv Pančevo

Related posts

Vučić: Da 2019. bude ekonomski uspešna kao 2018. godina

Zorana Stekovic

Prednosti učenja stranih jezika kod dece

Jelena Belić

SERVISNE INFORMACIJE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija