4. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Sekcija tambure u Paunoviću

Sekcija tambure u okviru Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” postoji već četiri godine. Učešćem u ovoj sekciji  mladi muzičari  imaju priliku da upoznaju tradicionalne instrumente ovog podneblja.

Repertoar Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo svojom muzikom obogaćuje i sekcija tambure. Tokom četiri godine postojanja kroz ovu sekciju prošao je veliki broj dece. Trenutno je pohađa dvadesetoro mladih muzičara i svaki od njih ima lične razloge za odabir određenog instrumenta.

Članovi sekcije često nastupaju u Pančevu  i drugim gradovima Srbije, ali i na televiziji. Prema rečima nastavnice Aleksandre Jović, repertoar koji mladi muzičari sviraju zavisi od koncerta za koji se pripremaju.

U vreme digitalizacije, kada deca mnogo vremena provode igrajući igrice na telefonu ili računaru, bavljenje muzikom je veoma značajno, istakla je Aleksandra Jović.

Related posts

Vučić s Kukanom o evropskom putu SRB, KiM, reformama…

Zorana Stekovic

Deonica auto puta Surčin Obrenovac biće puštena na Svetog Nikolu

Zorana Stekovic

Podizanje penzija uz posebna ovlašćenja i dostava na kućnu adresu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija