29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Sekcija tambure u Paunoviću

Sekcija tambure u okviru Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” postoji već četiri godine. Učešćem u ovoj sekciji  mladi muzičari  imaju priliku da upoznaju tradicionalne instrumente ovog podneblja.

Repertoar Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo svojom muzikom obogaćuje i sekcija tambure. Tokom četiri godine postojanja kroz ovu sekciju prošao je veliki broj dece. Trenutno je pohađa dvadesetoro mladih muzičara i svaki od njih ima lične razloge za odabir određenog instrumenta.

Članovi sekcije često nastupaju u Pančevu  i drugim gradovima Srbije, ali i na televiziji. Prema rečima nastavnice Aleksandre Jović, repertoar koji mladi muzičari sviraju zavisi od koncerta za koji se pripremaju.

U vreme digitalizacije, kada deca mnogo vremena provode igrajući igrice na telefonu ili računaru, bavljenje muzikom je veoma značajno, istakla je Aleksandra Jović.

Related posts

VUČIĆ: Napadi na Danila su deo grozne kampanje tajkuna koji su obećali da ću ih zapamtiti

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao pobedu Micotakisu

Zorana Stekovic

Na treninzima Srpske Sparte skoro 100 ljudi

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija