25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Predsednik Vučić najavio raspisivanje parlamentarnih izbora 4. marta, po povratku iz Vašingtona

 

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta, po povratku iz Vašingtona.“Duga će biti kampanja, više od 50 dana. Svi imaju vremena da se spreme. Kada su duge kampanje, potrebno je ne juriti, jer ne možete da dostignete vrhunac kampanje, ako ne napravite najbolju taktiku, ali svi će imati dovoljno vremena da predstave svoje programe”, rekao je Vučić na RTS.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se u Vašingtonu, gde će učestvovati na Američko-jevrejskom komitetu za javne poslove koji će okupiti oko 18.000 najviđenijih učesnika, među njima i dve trećine članova američkog kongresa, imati i brojne bilateralne susrete i mimo skupa na kojem će govoriti.Najvažnija tema, kako je rekao, biće Kosovo.

 

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se u narednom periodu, sastati sa nekoliko najznačajnijih svetskih zvaničnika, uključujući nemačku kancelarku, ali i predsednike Rusije i Kine.

Vučić danas putuje u Vašington, gde će razgovarati sa visokim zvaničnicima Bele kuće, ističući da ta poseta važna, jer, kako je rekao, ako ne možemo od Amerikanaca da napravimo prijatelje koji će nas u svemu podržavati, onda da napravimo prijatelje koji neće u svemu biti protiv nas.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nikada EU nije tako brzo reagovala kao što je to učinila povodom najave Prištine o delimičnom ukidanju taksi, koje su imale za cilj da dodatno slome Srbiju I unize rezultat ekonomskog rasta, u čemu, kako je konstatovao, nisu uspeli.

Vučić je, u dnevniku RTS-a, upitan zašto je EU pohvalila najavu Kurtija, dok SAD to ne prihvataju, rekao je da EU u Aljbinu Kurtiju vidi svog velikog saveznika.

Related posts

Vučić: Prošle godine Srbija „izgubila“ ceo grad veličine Kikinde

Zorana Stekovic

Velike izmene u sistemu osnovnih škola

Jelena Belić

NAKON NAJAVE ILIĆA DA ĆE POKRENUTI NOVU DESNICU: Velji odbori beže u…

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija