13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

KUD iz Kovačice u polufinalu folklornog takmičenja na slovačkoj televiziji

Kulturno umetničko društvo „V širom poli hruška“  iz Kovačice plasiralo se u polufinale  popularne  televizijske folklorne – šou manifestacije „Zem spieva“  /Zemlja Peva/ koja se emituje na RTVS jedan u Slovačkoj Republici.

Popularna Televizijska folklorna manifestacija ZEM SPIEVA  organizuje se treću godinu zaredom, folklorna duštva i Slovaci iz dijaspore u ovom projektu učestvuju od prošle godine kada je SKPD „Đetvan“ iz Vojlovice došlo do finala takmičenja.

Ove godine učestvovalo je 63 takmičara iz Slovačke, Kanade, Amerike, Srbije, Mađarske i Poljske. U okviru poslednjeg kvalifikacionog, sedmog, kruga takmičenja u specijalnoj kategoriji nalazili su se Slovaci iz Vojvodine. Narodni orkestar SUĐIOVCI iz Selenče koji su stvorili neverovatnu atmosferu sjajnim izvođenjem – pevanjem i sviranjem folklornih pesama.

Katarina Mosnak Bagljaš iz Janošika upoznala je televizijske gledaoce  sa ovim slovačkim banatskim mestom  i svojim predivnim, besprekornim, osećajnim glasom otpevala izvorne narodne pesme iz ovog sela.

Članovi KUD „V širom poli hruška“ iz Kovačice svojim fenomenalnim nastupom u kojem su se smenjivali elemeti glume pesme i igre ostavili su najveći utisak na stručni žiri. Mladi kovačički folkloraši  koji su zasijali na podijumu slovačke televizije RTVS ušli su u polufinale ove popularne folklorne televizijske manifestacije.

Prva od dve polufinalne večeri zem spieva održaće se 7. marta kada nastupa i KUD iz Kovačice kojem želimo puno uspeha i da na najbolji način predstave Slovake iz Vojvodine u Slovačkoj Republici.

Related posts

ZNAM DA VAM JE SVIMA KNEDLA U GRLU! Vučić o kosovskoj zastavi i Tačiju iza Putina u Parizu!

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Ubiti Vučiča je jedina politika koju SZS nudi

Mica Milakov

UNS:Politički akteri da prestanu da ugrožavaju novinare

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija