1. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Ugovor o donaciji između  Vlade Japana i Udruženja Roma iz Prokuplja

Ugovor o donaciji za rekonstrukciju Centra za povratnike i lokalno stanovništvo u Prokuplju potpisan je između ambasadora Japana i predsednika Udruženja Roma iz Prokuplja. Potpisivanju u zgradi Vlade Srbije su prisustvovali i potpresednica Vlade Zorana Mihajlović, ambasador Nemačke i gradonačelnik Prokuplja.

Ugovor o donaciji između  Vlade Japana i Udruženja Roma iz Prokuplja potpisan je u Vladi Republike Srbije. Donacija vredna šest miliona evra namenjena je za projekat rekonstrukcije Centra za povratnike i lokalno stanovništvo u Prokuplju. Tom prilikom potpredsednica Vlade Srbije dr Zorana Mihajlović istakla je značaj inkluzije Roma i Romkinja.

Projekat za koji je Vlada Japana obezbedila 51.208 evra, deo je zajedničke inicijative Japana i Nemačke. Cilj je da se oživi rad Centra za povratnike i lokalno stanovništvo u Prokuplju. Predsednik Udruženja Roma iz Prokuplja, kao i gradonačelnik ovog grada, istakli su značaj ovog poduhvata.

Potpredsednica Vlade izrazila je zahvalnost Japanu i Nemačkoj na podršci u realizaciji ovog, ali i mnogih drugih projekata. Ambasadori ovih zemalja istakli su da će nastaviti podršku projektima inkluzije Roma i drugih zajednica.

Vlada Republike Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama nastaviće sa realizacijom projekata koji za cilj imaju poboljšanje života svih njenih građana.

 

 

Related posts

RTV Pančevo bez struje od 11 do 13 sati

Zorana Stekovic

Vitman : Grad Pančevo i ova vlast ne tolerišu divlju gradnju, niti će !

Mica Milakov

Šakota: Moguć dolazak Kevina Pantera

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija