31. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kako je bivša vlast gradila novu deponiju skoro 25 godina…

Oktobar 2015.godine sigurno će ostati upisan u istoriji Pančeva. Tada je počela da radi deponija za odlaganje komunalnog otpada na Dolovačkom putu, koja se gradila skoro 23 godine. U toj dugogodišnjoj istoriji bilo je svačega, čega se retko ko može precizno setiti. Sada se iz godine u godinu u ovu deponiju ulažu nova sredstva radi unapređenja i poboljšanja stanja životne sredine.

Pančevo je 2015 posle skoro 3 decenije, dobilo savremenu deponiju, u skladu sa svim standardima Evropske unije i koja je bitan segment razvoja grada, i kao deo privredne budućnosti.Pančevo je jedan od retkih gradova koji se može pohvaliti deponijom za odlaganje komunalnog otpada koja zadovoljava kriterijume i što se tiče zaštite životne sredine, ali i standarda komunalnog života građana. Zoran Debeljački je jedan od radnika koji su „preživeli“ izgradnju ovog, nekadašnjeg „Skadra na Bojani“.

Smenjivale su se vlasti, projekti i problemi za 23 godine, koliko se pravila deponija u Pančevu. Jasno je da je za životnu sredinu u gradu to veliki pomak, naročito za građane Gornjeg grada, koji više ne žive pored smetlišta, ali i za sve građane. Sada se u novu deponiju ulaže.

Komunalni otpad iz grada se na novu deponiju, na Dolovčakom putu, koja se nalazi na oko 20 kilometara od centra.Postepeno i komunalni otpad iz sela je počeo da se prevozi na na ovo mesto.

Deset miliona evra koštala je Pančevce izgradnja nove deponije. A građena je, verovali ili ne, skoro 25 godina. Mnogo izvođača od te davne 1993. godine je prošlo, a najveći novac pokupila je „Monterra“, blizu 6.5 miliona evra, koja je u posao ušla 2004., a izlašla nekoliko godina kasnije. Nekako se potrefilo da sa izlaskom ove firme iz posla nestane i dokumentacija o izgradnji nove deponije.

Related posts

Počinje gradnja klinike „Dedinje 2″.Vučić: Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo u prethodnih 50 godina

Mica Milakov

Vučić sa poglavarom grčke crkve Jeronimom II

Nikoleta Dragaš

Vojska Srbije pokazala koliki je oslonac svojoj zemlji

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija