5. juna 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Izložba I. V. Simić u Matici iseljenika Srbije

U Matici iseljenika Srbije održana je samostalna izložba mlade umetnice Ivane Vukajlović Simić. „Viva la vida“ naziv je ove izložbe, posvećene Fridi Kalo, ženi koja je iza sebe ostavila brojna umetnička dela.

Jedna od najvećih meksičkih umetnica Frida Kalo inspirisala je Ivanu Vukajlović Simić da na drugačiji način prikaže umetnost iz ličnog ugla. Ona je jedan od osnivača organizacije za razvoj kreativnog stvaralaštva  „IQ Art“ u Novom Sadu i učesnica mnogobrojnih umetničkih manifestacija.

Galerija od petnaest slika, odnosno portreta Fride Kalo izložena je u Matici iseljenika u Beogradu. „Svaka slika je priča za sebe i otvara novi prozor u jedan deo života koji je živela Frida“, istakao je Miodrag Jakšić, direktor Matice iseljenika.

Život Fride Kalo bio je neka vrsta nastupa, a njen autentični modni izraz postao je jedan od simbola prepoznavanja Meksika. „Naziv poslednje njene slike a i ove galerije  je „Viva la vida“, što u prevodu znači „živeo život“, život koji Fridi nije bio lak, ali ga je uz umetnost lakše živela“, navela je Ivana.

Related posts

Vojska Srbije jača za 116 podoficira

Nikoleta Dragaš

SNS: Vučić i Dačić razgovarali o saradnji SNS i SPS

Mica Milakov

PU Pančevo: Dve osobe uhapšene zbog ubistva u Jabuci

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija