25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dobra hrana, dobra muzika! „Garavi sokak“ za posetioce Slaninijade

Na trideset trećoj „Slaninijadi“ u Kačarevu zvezda trećeg dana bila je pevačka grupa Garavi sokak. Ovom prilikom svi posetioci pored dobre hrane, mogli su da uživaju i u zvucima autentičnih vojvođanskih pesama.

„Slaninijada“ se tradicionalno održava u Kačarevu trideset treću godinu zaredom. Ova manifestacija svake godine okupi brojne posetioce ne samo iz naše zemlje već i inostranstva. Prvi put u ovom mestu nastupila je grupa Garavi sokak sa tradicionalnim vojvođanskim pesmama, pa su posetioci osim u dobroj hrani uživali i u dobroj muzici.

Najlepši opisi vojvođanskih krajeva istaknuti su u skoro svakoj pesmi grupe Garavi sokak. „Ove numere odlično su se uklopile u celu priču o ovoj manifestaciji”, naveo je Bane Krstić, kantautor. Istakao je i da veliku čast predstavlja to što su prvi put nastupali na kačarevačkoj „Slaninijadi”.

Pesme „Skeledžijo”, „Ko te ima taj te nema”, „Ćiribu-ćiriba” samo su neki od naslova koji su proslavili Garavi sokak, grupu koja postoji više od četrdeset godina i posebno je cenjena kod vojvođanske publike.

Related posts

Kuburović: Zakon o poreklu imovine uskoro pred poslanicima

Jelena Obradović

Ministarstvo objavilo telefone za informacije o vaučerima

Branislava Grčić

Predrag Kon: Epidemija će trajati još 6 nedelja u ovom režimu

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija