30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevo i Japan za unapređenje ekologije

Pančevo je danas bilo domaćin predstavnika japanske delegacije sa kojom će se u narednom periodu raditi na temu unapređenja životne sredine. Radiće se na sanaciji Ponjavice, ali i pratiće se situacija oko Petrohemije i deponije.

Ponjavica, Petrohemija, deponija, kao i formiranje radne grupe “Roda” bile su teme razgovora gradonačelnika Saše Pavlova i delegacije iz Japana, odnosno grada Tojoke. Ova poseta predstavlja deo druge faze projekta između Pančeva i Tojoke koji su vezani za zaštitu životne sredine i koji će prema rečima Saše Pavlova imati veliki značaj s obzirom da u njemu učestvuju eminetni japanski stručnjaci.

Jedan od ciljeva druge faze projekta je i obnova parka prirode Ponjavica da bi postala pogodno okruženje za rode. Oformljena je radna grupa koja je simbolično nazvana „Roda“.

Posle razgovora i sastanka, naglašeno je da je prva faza projekta pokazala da su nivoi zagađenosti Pančeva veoma smanjeni, čime su demantovane tvrdnje o Pančevu kao zagađenom gradu.

Related posts

Manifestacija „Najjače uskršnje jaje“ peti put u Gračanici

Jasmina Petkovic

Humanost na delu

Nikola Miloševski

Dan škole „Žarko Zrenjanin“ u Skorenovcu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija