13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevo i Japan za unapređenje ekologije

Pančevo je danas bilo domaćin predstavnika japanske delegacije sa kojom će se u narednom periodu raditi na temu unapređenja životne sredine. Radiće se na sanaciji Ponjavice, ali i pratiće se situacija oko Petrohemije i deponije.

Ponjavica, Petrohemija, deponija, kao i formiranje radne grupe “Roda” bile su teme razgovora gradonačelnika Saše Pavlova i delegacije iz Japana, odnosno grada Tojoke. Ova poseta predstavlja deo druge faze projekta između Pančeva i Tojoke koji su vezani za zaštitu životne sredine i koji će prema rečima Saše Pavlova imati veliki značaj s obzirom da u njemu učestvuju eminetni japanski stručnjaci.

Jedan od ciljeva druge faze projekta je i obnova parka prirode Ponjavica da bi postala pogodno okruženje za rode. Oformljena je radna grupa koja je simbolično nazvana „Roda“.

Posle razgovora i sastanka, naglašeno je da je prva faza projekta pokazala da su nivoi zagađenosti Pančeva veoma smanjeni, čime su demantovane tvrdnje o Pančevu kao zagađenom gradu.

Related posts

Projekat za energetsku efikasnost kao preduslov za bolju životnu sredinu

Katarina Popović

FUDBAL: „Dinamo“ bolji od lidera tabele, sumnjiv poraz „Želje“

Luka Tešanović

Vlasinska ulica bez vode

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija