4. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Filijala Udruženja rumunskih novinara osnovana u Pančevu

U Pančevu je osnovana Filijala Udruženja profesionalnih novinara iz Rumunije, a za koordinatora izabrana je Teodora Smolean, odgovorni urednik nedeljnika „Liberatea“. Više detalja o ovom važnom događaju saznajte u emisiji na rumunskom jeziku „Buna ziua“.

Ovo je istorijski trenutak, jer Udruženje profesionalnih novinara iz Rumunije, koje postoji već 100 godina, danas u Pančevu, odnosno u Srbiji, osniva ogranak – rekao je Niku Ciobanu, direktor novinarsko izdavačke kuće „Libertatea“. On je takođe dodao da je jedno ovako udruženje potrebno rumunima na ovim prostorima i da je osvoren za bilo kakvu dalju saradnju.

Predsednik Udruženja profesionalnih novinara Rumunije Doru Dinu Glavan govorio je o svojoj uspešnoj saradnju sa rukovodstvom i novinarima izdavačke kuće „Libertatea“, ali i o saradnji sa drugim udruženjima novinara iz Srbije, sa kojima ima saradnju od 2004. godine.

„Udruženje profesionalnih novinara iz Rumunije jedinstven je po svojoj snazi, činjenicom da je prepoznaju parlament i Vlada Rumunije. Udruženje ima 3.500 članova iz Rumunije, Amerike, Australije, Evrope i Azije.

Budući da je 2019. godine Udruženje profesionalnih novinara iz Rumunije proslavio 100 godina postojanja, Doru Dinu Glavan poklonio je izdavačkoj kući „Liberatea“ zlatnu medalju.

U emisiji na rumunskom jeziku uživajte i u tradicionalnoj rumunskoj muzici.

Related posts

U sećanje na žrtve devedesetih

Jasmina Petkovic

Vučićev poziv volonterima: Zajedno možemo da pobedimo!

Katarina Popović

Vulin: Verujem da Putin i Šojgu nisu znali za aferu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija