1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Počinje Slaninijada!

Turističko-privredna manifestacija 33. ”Slaninijada” u Kačarevu biće održana od 20. do 23. februara, a učestvovaće izlagači iz zemlje i inostranstva. Organizatori Slaninijade su Udruženje građana “Slaninijada” iz Kačareva, dok je suorganizator  Turistička organizacija Pančeva. Slanina i drugi proizvodi od mesa predstavljaju prikaz gastronomskih običaja i kuhinje stanovništva Južnog Banata. 

Slanina je omiljena domaća hrana za Vojvođane, i u njenu čast se već tradicionalno  u Kačarevu organizuje manifestacija pod nazivom “Slaninijada”.

Slaninijada se u Kačarevu proglašena je za gradsku manifestaciju i  održava se trideset treći put. Svake godine poseti je preko 100.000 ljudi. I ove godine organizatori Slaninijade očekuju veliku ponudu domaće slanine i ostalih prerađevina od mesa.

Osim samog takmičenja, pored već ustaljenih kategorija, najbolje domaće slanine, najboljih zanatskih i industrijskih slanina, postoje i specijalne kategorije za  najbolju slaninu od mangulice i  najdeblju i najveću slaninu.

Bogat kulturno-umetnički program  pratiće ovu manifestaciju a najveća atrakcija biće koncert grupe Garavi Sokak. Osim njih predstaviće se pevački asambl “Toše Proeski” sa makedonskim i srpskim narodnim pesmama.

Otvaranje Slaninijade je u četvrtak 20. februara u 12 sati. Posetioci mogu  svakog dana od 8 do 20 sati  do 23. Februara da obilaze štandove. U Kačarevu i okolini tokom ovih dana traži se krevet više, kažu organizatori,  a ulaz na ovu manifestaciju i parking su besplatni.

Related posts

ISKRA JE PRVA BEBA U SRBIJI U 2019. GODINI! Vučić je obišao: Devojčica je, a to znači mir i stabilnost!

Mica Milakov

Deo Glogonja bez vode

Zorana Stekovic

Kačarevačko jezero – raj !

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija