26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Kačarevci spremni za Slaninijadu

U Kačarecu je sve spremno za 33. Slaninijadu, koja će trajati od 20. do 23. februara. Ova manifestacija svake godine okupi veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona, a meštani su pripremili domaće suhomesnate proizvode koje će izložiti.

Kačarevci su spremni za još jednu Slaninijadu. Pripreme su trajale dugo i biće različitih suhomesnatih proizvoda, a najviše slanine. Vidoje Zečević samo je jedan od proizvođača. On samostalno  uzgaja svinje i godinama izlaže  suhomesnate proizvode na Slaninijadi.

Kačarevo je višenacionalna sredina i svako je iz svog kraja „doneo“ način sušenja mesa. Lazar Vuković kaže da primenjuje poseban proces sušenja preko kamena. Na taj način meso ne dolazi direktno u kontakt sa dimom i takvi proizvodi su zdraviji.

Blaga zima i visoke temperature nisu pogodovale procesu pripreme mesa, ali izlagači kažu da će kao i prethodnih godina posetiocima biti dostupni kvalitetni domaći suhomesnati proizvodi.

Related posts

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Nikola Toadjer

VUČIĆ NA KONFERENCIJI „Gradimo mostove – pričamo o Evropi“: Istrajaćemo na našem evropskom putu, mi Evropu i danas priželjkujemo!

Nikoleta Dragaš

Prodajni dan u Belgrade Waterfrontu 21. februara

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija