26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Beograd domaćin svetskog prvenstva u boksu 2021. godine

Svetsko prvenstvo 2021. godine u boksu održaće se u Beogradu, odlučeno je  na sednici Izvršnog odbora Svetske bokserske asocijacije (AIBA).

Beograd je na samitu u Budimpešti jednoglasno dobio domaćinstvo i ponovo će organizovati najveću svetsku boksersku smotru.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio ej da je dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2021. godine istorijski događaj za Srbiju i srpski boks.

„Biće to velika promocija srpskog boksa, celokupnog sporta naredne godine, ali i ogromna promocija naše države, što je ujedno i sama potvrda da je naša zemlja zaista cenjena u celom svetu. I zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića našoj kandidaturi i radu ljudi iz Bokserskog saveza, nije bilo velikih problema da nam Izvršni odbor AIBA jednoglasno dodeli organizaciju ovako velikog takmičenja. Veliku zahvalnost moram dati i Umaru Kremlevu, generalnom sekretaru Bokserske federacije Rusije, koji nam je bio vetar u leđa“, rekao je Borovčanin.

Related posts

Ministar Nedimović u Omoljici i Ivanovu

Luka Tešanović

Pančevo postaje veliko gradilište,javno – privatno partnerstvo za bolji poslovni ambijent

Jasmina Petkovic

Gradska biblioteka u kovid režimu

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija