26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Udvostručen broj operacija na Urologiji

Urološko odeljenje Opšte bolnice poslednjih godina udvostručilo broj operacija. Pacijenti u okviru mesec dana budu pregledani dijagnostički obrađeni i operisani. Takođe na Urologiji je podignut nivo zdravstvenih usluga, sada se rade operacije za koje su pacijenti ranije morali da odlaze u druge zdravstvene centre.

Na pančevačkom odeljenju Urologije poslednjih godina udvostručen broj operacija, zahvaljući razumevanju menadžmenta Opšte bolnice koji je uspeo da nabavi neophodne medicinske aparate za dijagnostiku i usavršavanju lekara specijalista, sada se rade operacije na koje su ranijih godina pacijenti morali da odlaze u druge specijalističke ustanove i da na operaciju čekaju na dugim listama čekanja, a sada se sve obavlja u Opštoj bolnici u najkraćem roku.

Karcinom prostate jedan je od najčećih malignih tumora kod muškaraca. Po smrtnosti u muškoj populaciji, spada u sam vrh najčešćih karcinoma, u pitanju je maligni tumor koji nastaje u prostati i može da daje udaljene metastaze. Nažalost povećan je broj pacijenata kod kojih  se operišu tumori prostate.

Pretpostavlja se da za nastanak karcinoma prostate postoji i genetska predispozicija. Takođe, gojaznost i prekomerno unošenje masti životinjskog porekla takođe su neki od značajanih faktor rizika u nastanku ovog karcinoma.

Related posts

Preminuo Zoran Rotar

Mica Milakov

NIS nastavlja sa ulaganjima u zajednicu

Zorana Stekovic

Izložba „U potrazi za rajem“ u foajeu Kulturnog centra

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija