27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Srušena kuća Jovice Milenkovića, pritisak na iseljavanje Srba

GNJILANE, 18.februar – Zaposleni u administraciji kosovske opštine Gnjilane jutros su bagerima počeli da ruše porodičnu kuću Jovice Milenkovića  iz Cernice, koji živi teškim socijalnim uslovima u šestočlanom domaćinstvu sa troje dece.

Predsednik Privremenog organa srpske opštine Gnjilane Srđan Mitrović  oštro je osudio  ovaj čin nazvavši ga vandalskim i nezakonitim. O tome je obavestio  i ministra za povratak i zajednice Dalibora Jevtića, kao i Srpsku listu, jer je, po njegovim rečima, to još jedan pokušaj pritiska na preostale Srbe na iseljavanje.

Prenosimo integralni tekst saopštenja Privremenog organa opštine Gnjilane:

“Danas, dana 18.02.2020.godine u selu Cernica, opština Gnjilane, iznenada je i bez ikakvog upozorenja ili najave opština Gnjilane pri Privremenim Kosovskim institucijama ušla u porodično domaćinstvo Jovice Menkovića iz Cernice sa bagerima i srušila porodičnu kuću ovom domaćinstvu.

Radi se o šestočlanoj porodici, sa troje dece, koja je živela u teškim socijalnim uslovima i kojoj je Opština Gnjilane tokom 90-ih godina dodelila plac za gradnju kuće.

Ova porodica poseduje urednu dokumentaciju o tome, ali koju opština Gnjilane pri Privremenim Kosovskim institucijama nije uvažila kao relevantnu.

Kao predsednik Privremenog organa na čijoj se teritoriji nalazi ovo selo OŠTRO OSUĐUJEM ovaj vandalski i nezakoniti čin opštinskih vlasti Privremenih institucija.

Takođe, obavestio sam o ovim dešavanjima i ministra za povratak i zajednice, g-dina Dalibora Jevtića, kao i predstavnike Srpske liste, imajući u vidu da se radi o pritisku i maltretiranju preostalih srba u ovom multietničkom selu, kao i da ovaj događaj nije jedini već jedan u nizu pokušaja pritiska na preostale Srbe na iseljavanje”, navodi se u saopštenju predsednika Privremenog organa opštine Gnjilane Srđana Mitrovića dostavljenog našoj redakciji.

Related posts

Ova žena uvlači ljude u sektu! Kakve veze ima “CEKOR” sa sektama?

Aleksandra Miloševska

Pančevo se seća žrtava fašizma

Nikoleta Dragaš

Dobra zdravstvena nega u Opovu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija