4. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Zbog povišenog pritiska sve češći infarkt miokarda

Za službu Hitne pomoći protekla noć bila je relativno mirna, nije bilo saobraćajnih nesreća i intervencija na javnom mestu. Međutim ambulante  su i noćas bile pune zbog  povećanog  broj pacijenta sa respiratornim infekcijama, ali je i povećan broj osoba koje su doživele infarkt i prevežene su za Beograd.

Iako je prethodna noć protekla je relativno mirno bez intervencija ja javnom mestu i saobraćajnih nezgoda dosta posla bilo je za zaposlene u Hitnoj pomoći jer je broj ambulantin poseta bio veliki. Pedeset pacijenta je potražilo pomoć lekara najčešće zbog respiratornih infekcija i povišenog krvnog pritiska.

Zbog pobišenog krvnog pritsak u toku noći najčešće traže savete hronični bolesnici koji imaju već svoju terapiju i dovoljno je da je koriguju uz savte lekara .Međutim bilo je i infarkta miokarda kada je potrebna hitna lekarska pomoć.

Veoma visoke temperature iako pogoduju virusima možemio i sami iskoristiti da prošetamo , boravimo u prirodi i na svežem vazduhu jer i to je jedan od načina da ojačamo svoj imunitet koji je ključ u odbrani našeg organizma protiv virusa i drugih bolesti.

Related posts

Očekuju nas nova pravila u engleskoj Premier ligi

Mica Milakov

Narodna bašta – odmor za dušu i telo

Aleksandra Miloševska

Umesto da slavi rodjendan Nikola ispraćen na večni počinak

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija