5. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Orlić: Antisrpski projekat lažne države Kosovo je neuspešan

Punih 12 godina prošlo je od nasilnog, protivpravnog i jednostranog proglašenja izmišljene „nezavisnosti“ takozvanog „Kosova“. Ovaj antisrpski projekat, utemeljen na zločinu i sazidan na nepravdi, opominje nas i danas: na sve opasnosti koje Srbiji prete ukoliko dozvoli da ponovo bude slaba kao te 2008. godine.

Svetski moćnici pokazali su nam tada da politička nestabilnost u Srbiji ima visoku cenu, da vlast kukavica zabrinutih samo za sopstvenu korist i karijeru predstavlja najveću moguću opasnost po državne i nacionalne interese. Bivši režim, rastrzan u besomučnoj međusobnoj borbi za vlast između Tadića i Koštunice, zaokupljen Đilasovim privatnim biznis interesima, osakaćen Jeremićevim neznanjem i karijerizmom, teško ograničen nesposobnošću, nezainteresovan za narod i potpuno ogrezao u korupciju, reagovao je na cepanje države sramnim pogodbama za svoj interes i – zabijanjem glave u pesak. A cenu je platila cela Srbija. Umesto vlasti koja nije smela ništa konkretno da preduzme, begunaca u Rumuniju i sastavljača zakasnelih i jalovih saopštenja, ispaštao je čitav narod, najviše oni koji žive na Kosovu i Metohiji.

Iz tih izazova naučili smo: da pravde za nas ima samo onoliko koliko smo u stanju da se sami za nju izborimo. Da će nas svi drugi poštovati tek ukoliko pokažemo da poštujemo sami sebe. I da sve vedete bivšeg režima cenimo po tome kako su se ponašali tada, da im taj sebičluk i kukavičluk nikada ne zaboravimo. Te smo lekcije kao narod dobro savladali i upamtili.

I baš zato danas jasno saopštavamo: antisrpski projekat lažne države je neuspešan, jer mu se današnja Srbija suprotstavila sa značajnim uspehom. Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, potpuno drugačija od one iz 2008. godine, pokazala je da ume da zaštiti svoje interese, pokaže da ima kičmu i izbori se za svoj narod. Ta država sprovodi politiku kojom je tzv. „Kosovo“ sprečeno u nameri da postane član brojnih međunarodnih organizacija, politiku kojom je do sada povučeno 18 priznanja tzv. „Kosova“, državni interes zaštićen je u UN, a srpskom narodu na KiM obezbeđena podrška kao nikada ranije. To je politika narodnog jedinstva i sloge, kojom je konačno obezbeđeno da se glas Srbije poštuje i da svima u svetu postane jasno – bez Srbije niko više ne može da odlučuje o Kosovu i Metohiji.

Konačno, to je politika dijaloga i borbe za kompromis, racionalna i mudra, ona koja pažljivo gradi ekonomske interese, strpljivo jača svoje pozicije i čuva mir – i sebi, i drugima. To je politika pobeda, umesto poraza. Politika samopoštovanja i borbe za rezultat, koju je ustanovio lično Aleksandar Vučić, i kojoj podršku daje apsolutna većina naroda u Srbiji danas. I potpuno je jasno zašto je ta podrška najubedljivija upravo – na Kosovu i Metohiji.

Related posts

Tajić i Nikolić nastavili radnu posetu opštini Zvečan

Zorana Stekovic

Heroj dana – volonter Radovan Laćarak

Bojana Kecic

Vučić čestitao Žairu Bolsonaru izbor za predsednika Brazila

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija