9. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Darko Tuševljaković: „Jegermajster“ – intimna priča o samospoznaji

U Dvorani „Apolo“ održana je promocija romana „Jegermajster“ Darka Tuševljakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost. Radnja romana odvija se između stvarnosti od koje se ne može pobeći i unutrašnjih borbi junaka.

Promocija romana „Jegermajster“ Darka Tuševljakovića održana je u Pančevu, gde je autor proveo gimnazijske dane. U prepunoj Dvorani „Apolo“ predstavljena je uzbudljiva priča o junacima na izolovanom ostrvu, gde se turistička atrakcija pretvara u poprište njihovih unutrašnjih borbi, usled čega i sam odmor postaje košmar.

Junaci romana razapeti su između stvarnosti od koje se ne može pobeći i unutrašnjih strahova i sveta koji se ne može razumeti i prevazići, objašnjava autor.

Darko Tuševljaković dobitnik je Evropske nagrade za književnost za roman „Jaz“. Ono što povezuje ova dva romana jeste ostrvo, kao mesto gde se odvija radnja, ali i intenzivni međuljudski odnosi.

Related posts

Radovi na potisnom vodu, slabiji pritisak vode u celom gradu

Nikoleta Dragaš

MILAN GRUJIĆ POČASNI GRAĐANIN PANČEVA

Mica Milakov

Pavlov : Beovoz do Vojlovice, tvrdnje pojedinih medija da Grad svojim novcem gradi filmski studio u “najmanju ruku loše intepretirane”!

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija