29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika

Vučić sa Srbima iz regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Srba iz regiona, a tema sastanka je situacija u Crnoj Gori i BiH.

Neophodan nam je mir, da Srbiju osnažimo, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa političkim predstavnicima Srba iz regiona.

„Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjima u trenutku kada je ekonomija najsnažnija u poslednjih 50 godina „, kada ona ubedljivo najbrže napreduje u regionu rekao je Vučić i dodao da samo mađarska ekonomija može da se meri sa srpskom po rastu.

„Nisam ni kukavica ni plačljivac, samo je moja molba svima znamo da je najveći uspeh Srbije u tome koliko dugo možemo da sačuvamo mir, koliko dece možemo da imamo i koliko naša ekonomija može da bude uspešna“, rekao je Vučić. On je istakao da je posebno zabrinut zbog situacije u BiH i uputio molbu Dodiku i Cvijanović da imaju u vidu i interese celokupnog srpskog naroda.

„Ja razumem njihovu bojazan i sve probleme sa kojima se suočavaju, ali ih molim da sve sto rade rade na pravni način i kroz institucije sistema“, istakao je Vučić.

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvovali su patrijarh Irinej, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić, predsedednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Na sastanku su i ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, kao i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Predsednik Srbije ranije je rekao da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj i da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu i da će brinuti o njemu ma gde se nalazio.

Vučić je, povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega Srbja i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

„Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore“, rekao je predsednik Srbije.

 

Related posts

Vučić posle sastanka s Lavrovom: Zabrinule su nas ocene iz Rusije

Nikoleta Dragaš

Vučić: Srbija i Makedonija strateški bliske, taktičke razmirice manje važne

neca

Izborna volja naroda je svetinja, a pokušaj Zelenovića providan

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija