23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija

Sretenjski orden najzaslužnijim pojedincima i ustanovama

Na Dan državnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među odlikovanima su pojedinci, institucije i udruženja u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije…

Orden Republike na lenti dobio je predsednik Češke Miloš Zeman, a nobelovac Peter Handke i David Vujić, poslednji preživeli član „srpske sedmorke“, grupe koja je radila na programu „Apolo“, Orden Kararđorđeve zvezde prvog stepena.

Sretenjski orden prvog stepena dobili su Medicinski fakultet u Beogradu, akademik Dušan Kovačević, Sportsko društvo „Radnički“ i Pravoslavno-hrišćansko sestrinstvo Sveta Lidija iz grčkog mesta Asprovalta.

Svečana ceremonija je počela izvođenjem himne Srbije „Bože pravde“ u izvođenju hora Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Dodeli odlikovanja prisustvovali su ministri u Vladi Srbije, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predstavnici Vojske Srbije, diplomatskog kora.

Predsednik Aleksandar Vučić je, obraćajući se prisutnima, rekao da će Srbija postojati i opstajati zajedno sa svojim narodom i da se nikada neće stideti srpskog roda. Istakao je da Srbija raste i osvaja nove vrednosti.

Related posts

Ministar Vulin: Ono što ste pokazali i uradili je iznad naređenog

Mica Milakov

Predsednik Vučić položio venac u Spomen parku Sremska Mitrovica

Nikola Miloševski

Kako je buknula zaraza u Šapcu? Zelenović prvo pustio ljude na događaje bez mera, a sad deli pakete pomoći

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija