28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Jabučki vinogradari osveštali vinograde

Vinogradari danas praznuju svetog Trifuna. U Jabuci je ovaj praznik tradicionalno obeležen obilaskom vinograda i orezivanjem prvih čokota.

Udruženje vinigradara „Grozd’’ iz Jabuke tradicionalno je obeležilo Svetog Trifuna, svog zaštitnika. U prisustvu članova vinogradi su osveštani, prelomljen je slavski kolač i orezani su prvi čokoti. Prema rečima predsednika udruženja, za tako važan vinogradarski običaj  kišovito vreme nije predstavljalo prepreku, već dodatan podstrek.

Ovimčinom počela je nova sezona za vinogradare.Mnogi od njih se već decenijama bave gajenjem vinove loze, ali poslednjih godina sve više  mladih počinje da se bavi ovim poslom.  Pripadnici  udruženja svake godineproizvode dobravina i povećavaju svoje kapacitete.

Udruženje ,,Grozd’’ osnovano je 2012. godine, broji 30 članova i uživa podršku Mesne zajednice Jabuka, grada Pančeva, kao i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Related posts

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj 10 od 7 do 20 sati

Nikola Toadjer

Unija mladih SNS anketirala građane. Pančevci dali svoj sud o vlasti DS!

Mica Milakov

Vaučeri za kupovinu školskog pribora za sve đake prvake opštine Bela Crkva

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija