1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo

Deca iz Alibunara zbrinuta u Dečjem selu

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić boravio je u toku prepodneva u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Nakon jučerašnje posete Centru za socijalni rad Alibunar i vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Centra, izdat je nalog za hitno zbrinjavanje šestoro maloletnika.

Tokom jučerašnjeg dana deca su zbrinuta u Dečjem selu.

Pokrajinski sekretar je tokom prepodneva boravio sa decom i razgovarao sa direktorom i stručnim radnicima o prvim koracima adaptacije.

Svih šestoro mališana smešteno je u jednu kućicu, u kojoj su dobro spavali, a nakon buđenja i doručka pregledani su i okupani. Deca se dobro osećaju, raspoložena su i, prema rečima stručnih radnika, kominikativna i lako ostvaruju kontakte sa drugom decom u Dečjem selu.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, ova mera je privremena, a u daljem postupku, nakon procena stručnih radnika i organa starateljstva – Centra za socijalni rad u Alibunaru, radiće se na utvrđivanju najadekvatnijeg rešenja za trajno zbrinjavanje ove dece.

Mališani su pokrajinskom sekretaru rekli da su dobro spavali, doručkovali i da im je lepo. Vuletić je naglasio da su sva deca u jednoj kućici i da imaju uslove za normalan život.

O utvrđenim propustima i odgovornosti nadležnih, Pokrajinski sekretarijat će izvestiti javnost nakon kompletnog izveštaja inspekcijskog nadzora, koji se, prema Vuletićevim rečima, očekuje najkasnije za četiri do pet dana.

Related posts

Akcija obezbeđivanja paketića za decu sa KiM i u Pančevu

Luka Tešanović

Dan mladih na Gradskom bazenu

Nikoleta Dragaš

Deliblatska peščara – Zlatibor u Vojvodini

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija