29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Radio nezamenljiv medij

Iako su mu, usled razvoja tehnologije, predviđali nestajanje, pogotovo pojavom televizije kao elektronskog medija, radio ne da nije nestao, već je doživeo velike transformacije. Sada zauzima jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije.

Dan pre Svetog Trifuna i Dana zaljubljenih i Radio proslavlja svoj dan. Na Svetski dan ovog medija prisećamo se koliko je on bitan. Uprkos tome što su mnogi predviđali njegov kraj i krah, radio iz godine u godinu opstaje  i kao Feniks diže se iz pepela. Svaki put je u novom ruhu i nove tehnologije i digitalizacija nisu uspele da naruše ono što on ima, a to je da je u mnogim situacijama nezamenljiv.

Na današnji dan iskoristili smo priliku da pitamo i našu koleginicu Jovanu Savin Strugar,koja je nekada radila na Radiju, tačnije na Radio Pančevu, a sada je jadan od urednika na Televiziji, koje su benefiti Televizije, a koje Radija.

Ivanka Željski Solomunović, naša koleginica sa Radija spomenula je jednu bitnu informaciju tokom našeg razgovora o Svetskom danu radija. Ona je istakla činjenicu da je izumitelj ovog medija naš Nikola Tesla.

Related posts

Nagrade za uspešne privrednike

Nikoleta Dragaš

Dan borca: Počast rodoljubima i žrtvama fašizma

Nikoleta Dragaš

Brnabić: Biće Vlada kontinuiteta, o početku školske godine u ponedeljak ili utorak

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija