26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Tajić i Nikolić nastavili radnu posetu opštini Zvečan

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić i Dušica Nikolić nastavili su radnu posetu i tom prilikom obišli socijalno-ugrožene porodice u opštini Zvečan.

Oni su tom prilikom razgovarali sa porodicom Milutinović iz Doljana, kojoj je rad na sanaciji kuće preko potreban i poručili da će stručne ekipe izaći na teren i sagledati nivo potrebnih intervencija.

Zoran Milutinović kaže da je u lošem zdravstvenom stanju i da nije u mogućnosti da sanira krov jer njegova porodica broji šest članova.

“U kući živi moja žena, snaja, sin, dva unučića i ja. Ja sam penzioner, bolestan sam i imam dijabetes. Od Kancelarije sam zatražio da ako mogu, da mi pomognu oko sanacije kuće jer je ona u lošem stanju i krov prokišnjava” rekao je Milutinović.

Pomoćnik direktora Tajić navodi da su se uverili u karakter oštećenja i da su potrebe sanacije opravdane.

“U potrebi da stignemo do najugroženijih porodica, danas smo ovde u domaćinstvu porodice Milutinović u Doljanima. Ono u šta smo mogli da se uverimo na licu mesta je kuća kojoj predstoje ozbiljni radovi na sanaciji. Uverili smo se u karakter oštećenja i sagledali potrebe koje su opravdane u tom smislu. Porodica se obratila Opštinskoj upravi ali se obratila i Kancelariji za Kosovo i Metohiju za pomoć i mi smo se na licu mesta uverili u potrebu da se porodici pomogne jer se radi o zajedničkom domaćinstvu. Nadam se da će stručne ekipe izaći na teren, kao što smo se i dogovorili i sagledati nivo potrebnih intervencija” rekao je Tajić.

Dušica Nikolić pomoćnik direktora kaže da su i “posle tročasovnog zadržavanja na administrativnom prelazu i dalje odlučni” i da “imaju još jaču želju da posete sve naše građane kojima je pomoć potrebna”.

“Istrajaćemo u tome i nastavljamo i dalje sa našim aktivnostima” poručila je Nikolić.

Pomoćnici direktora Kancelarije su nakon porodice Milutinović obišli porodicu Živorada Milutinovića i Todora Mlađovića u Žerovnici, porodicu Blagoja Arsenijevića u Bresnici i Aleksandra Milovanovića u Banjskoj.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Related posts

Vučić: Raspisujem izbore 4. marta

Nikoleta Dragaš

Premijerka: Ako građani ne budu disciplinovaniji, slede potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas

Nikola Miloševski

Članica OO SNS Kovin Violeta Ocokoljić : 2019. godina za Kovin bila veoma uspešna, sledeća godina još bolja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija