3. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta

Konkurs za prijem učenika u vojne škole otvoren je 1. februara i trajaće do 15. marta. Ove godine Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće se 25 kadeta na studije medicine, u Vojnu gimnaziju 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred, a u Srednjoj stručnoj vojnoj školi otvoreno je 50 mesta za učenike oba pola.

Za upis u vojne škole svake godine vlada veliko interesovanje. Ono što je specifično jeste da se pri upisu, osim testa znanja iz matematike, srpskog jezika i drugih predmeta, polaže i psihološki test, radi se fizička provera i obavljaju se zdravstveni pregledi. Oni kandidati koji ispune sve uslove biće uzeti u obzir za prijem u vojne škole. Prednosti pohađanja vojnih škola su brojne.

Upis u vojne škole ove godine obavlja se pod sloganom „Čast, znanje, Srbija – Vojna akademija“. Biti vojnik oduvek je bila čast. To je izazovan i odgovoran poziv koji privlači mlade ljude muškog i ženskog pola. Program redovne nastave u Vojnoj gimnaziji usklađen je sa nastavnim planom i programom gimnazija opšteg smera.

Vojna akademija nudi savremeno visoko obrazovanje i naučno-istraživački rad, posetu vojno-obrazovnim institucijama u regionu i svetu, proveru stečenih znanja na terenima i praktičnim oblicima nastave, učešće na naučnim konferencijama, negovanje i razvijanje tradicija i patriotizma.

U akciji „Otvorena vrata“, učenici i roditelji mogu posetiti vojne škole svake subote tokom trajanja konkursa. U razgovoru sa nastavnicima, kadetima i učenicima mogu dobiti sve potrebne informacije, obići smeštajni prostor, učionice i kabinete u kojima se održava nastava. Konkurs za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje objavljeni su u magazinu „Odbrana“ i na veb-sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.

Related posts

Bolja zdravstvena usluga u renoviranim prostorijama Službe za fizikalnu medicinu

Nikoleta Dragaš

Ministar Đorđević u Pančevu i Kovinu

Nikoleta Dragaš

Više od 500 paketića za najmlađe Omoljčane

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija