25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Predavanje o bezbednom korišćenju interneta u Domu omladine

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, održana je edukativna radionica u Domu omladine u Pančevu. Organizatori ove prezentacije su Fondacija „Tijana Jurić“ i pančevačko udruženje „Na pola puta“ . Promovisanje pametnog i bezbednog korišćenja interneta bila je glavna tema ovog predavanja.

Fondacija „Tijana Jurić“ tokom cele godine aktivno radi na edukovanju odraslih, dece i mladih u oblasti bezbednosti na internetu. Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednog interneta,  zajedno sa udruženjem „Na pola puta“ iz Pančeva organizovali su edukativnu radionicu posvećenu osobama sa intelektualnim teškoćama.

Deci i mladima  u najranijem dobu  treba podići svest o korisnosti modernih tehnologija, ali i o rizicima koje modern tehnologije nose. U Udruženju  „Na pola puta“ su osobe sa intelektualnim teškoćama koje takođe koriste internet. Na njih treba obratiti posebnu pažnju kada je korišćenje intereneta u  pitanju.

Kako je broj dece koja koriste internet naglo porastao, neophodno je preduzeti posebne mere da bi se ne samo deca, nego i roditelji edukovali o bezbednom „boravku“ na internetu.

Related posts

Epidemiolog dr Snežana Medić u emisiji „Lice nacije“

Nikola Miloševski

Od danas počinje prijava za 100 evra

Jelena Belić

MMF pohvalio Program ekonomskih mera za podršku privredi

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija