25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Grad Pančevo i „Srpska Sparta“ za porodicu Lazarević

Grad Pančevo nastavlja sa humanitarnim akcijama i obezbeđivanju pomoći socijalno ugroženim porodicama. Pomoć je sada stigla u dom porodice Lazarević koji u Kačarevu žive u teškim uslovima. Lokalna samouprava će nastaviti da pomaže Lazarevićima, dok je „Srpska Sparta“ danas odnela pakete pomoći, vrata i televizor.

Petočlana porodica Lazarević već 26 godina živi u Kačarevu u jednoj neuslovnoj prostoriji. Od sada imaju nov objekat koji su im izgradili humani ljudi. Jedina primanja koja Lazarevići imaju jeste penzija od 10 hiljada dinara. Teško žive, snalaze se, ali ipak o njima neko brine i nisu sami. Pomoć stiže od lokalne samouprave, zatim mesne zajednice „Kačarevo“,  do danas „Srpske Sparte“.

Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“ već godinama, ako ne i skoro dve decenije poznata je po humanitarnom radu i akcijama. Prema rečima počasnog predsednika Zorana Stavrevskog, članovi Srpske Sparte su se organizovali i kupili Lazarevićima pakete osnovnih životnih namirnica, pelena i televizor.

U prethodnom periodu porodici Lazarević je pomagao i Grad Pančevom , ali i mesna zajednica Kačarevo. Dobili su 3 kubika drva, kao i pakete humanitarne pomoći.

Lazarevići imaju sada imaju nov objekat koji će se u narednom periodu potpuno opremiti kako bi se životni uslovi ove porodice unapredili. Materijal i majstore obezbedio je i platio Pančevac Zoran Marković, prijatelj Srpske Sparte.

Humanitarne akcije „Srpske Sparte“ će se nastaviti i u narednom periodu. Ovo sportsko udurženje prednjači u humanitarnom radu u Pančevu. Zbog ovakvih aktivnosti, da podsetimo, Srpska Sparta pre nekoliko godina dobila je „Novembarsku nagradu“ za humanitaran rad.

Related posts

Predsednik Vučić o vladi s predstavnicima SPS i JS

Nikola Miloševski

Vojska Srbije jača za 116 podoficira

Nikoleta Dragaš

Žene u Kovinu pritekle u pomoć

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija