28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Kancelarija za KiM: Zadržavanje sportista na administrativnim prelazima produbljuje međuetničku distancu

Košarkašima „Sloge“ iz Batočine danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na Kosovo i Metohiju, čime je sprečeno odigravanje utakmice Druge srpske lige sa domaćinom „Trepčom“ iz Kosovske Mitrovice, saopštila je večeras Kancelarija za KiM.

Reč je, kao i u prethodnim slučajevima zadržavanja sportista na administrativnim prelazima, o pokušaju izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i sasvim bezrazložnom iživljavanju, koje za posledicu može imati samo dodatno produbljivanje međuetničke distance u pokrajini.

Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili.

Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma.

Ovakvo anticivilizacijsko ophođenje Prištine je samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Related posts

Citrusi najtraženiji, cene prošlogodišnje

Nikoleta Dragaš

Zelenilo i nove humanitarne akcije : Za Milicu Majkić tokom vikenda na Zelenoj pijaci i pijaci „Aerodrom“

Aleksandra Miloševska

Radovi od vune Anke Škembarević

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija