4. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Auto-put Borča – Zrenjanin – Novi Sad otvara vrata novim investicijama

Nedavno je potpisan Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad. Projekat će omogućiti dalji razvoj ovog dela Banata, kao i njegovo infrastrukturno povezivanje sa zemljama Evropske unije.

Potpresednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sporazum koji predviđa izgradnju auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin- Novi Sad.  Memorandum je potpisan sa kineskom kompanijom ,, China Shanding International’’, a ukupna vrednost projekta iznosi oko 600 miliona evra. Državni sekretar iz ovog Ministarstva, Imre Kern, naveo je da ova firma uspešno realizovala projekat trase Obrenovac-Ljig.

Predviđeno je da auto-put, dug 113 kilometara zajedno sa već postojećim auto-putem Novi Sad-Beograd, formira oblik ćiriličnog slova P. U planu je da trasa sadrži dva mosta preko Tamiša i jednog preko Tise, kao i dvanaest petlji. Jedna od njih je na teritoriji opštine Opovo.

Ovaj projekat otvara mogućnosti za privlačenje budućih investicija u delove Banata i Bačke kroz koje bi trasa trebalo da prođe. Novi auto put povezaće ovaj deo Srbije sa međunarodnom saobraćajnicom E-75.

Related posts

PREDSENIK VUČIĆ U JABLANIČKOM OKRUGU, nastavlja kampanju „Budućnost Srbije“

Zorana Stekovic

Bilateralni susreti Vučića u Izraelu

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao Putinu Dan branilaca Otadžbine

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija