1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Obeležen Svetski dan borbe protiv raka

Svetska zdravstvena organizacija obeležila je dan borbe protiv raka. Za rano otkrivanje ove opake bolesti najvažniji su preventivni pregledi.

Četvrtog februara obeležen je Međunarodni dan borbe protiv raka. Prema rečima lekara, poslednjih godina beleži se povećanje pacijenata sa malignim oboljenjima. Oni napominju da je preventiva bitna, pa se zato često i organizuju različiti preventivni pregledi, kako bi se ljudi u što većem broju odazvali i stekli naviku da posećuju lekare.

U okviru međunarodne kampanje ,, Ja sam, ja hoću’’ kojom se ističe značaj prevencije i širenja svesti javnosti, redovno se održavaju edukativna predavanja i preventivni pregledi. Te mere dovele su do vidnih poboljšanja svesti građana, napomenuli su organizatori.

Veliki broj malignih bolesti može biti izbegnut jednostavnim merama kakve su redovna fizička aktivnost, zdrava ishrana, prestanak pušenja i ograničavanje stresa.  Ukoliko je neko već oboleo, rano otkrivanje može promeniti  ishod.

Related posts

Nova saobraćajka, sudar tri vozila, petoro povređenih

Mica Milakov

Aleksandar Gatalica u emisiji „Lice nacije“: Kad ideja preraste u ideologiju, destruktivna je…

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija