2. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Izložba finalista konkursa za Vučković nagradu u Muzeju

U Narodnom muzeju Pančevo otvorena je izložba finalista konkursa za Vučković nagradu. Konkurs je namenjen promociji mladih umetnika sa teritorije grada Pančeva, a ovogodišnji pobednik je Lea Embeli.

Izložba finalista nagrade za mlade umetnike Pančeva, koju je krajem prošle godine osnovao slikar Vuk Vučković, otvorena je u Narodnom muzeju. Na konkurs se prijavilo 17 umetnika, a stručni žiri je izabrao pet najboljih.  Lea Embeli je ovogodišnji pobednik. Ona se pored slikarstva bavi i ilustracijom dečjih knjiga.

Konkurs i nagrada su veoma značajni mladim umetnicima, jer na taj način promovišu svoj rad.

U nameri da pruži podršku mladim umetnicima iz svog rodnog grada Pančevački slikar Vuk Vučković odlučio je da celokupan novčani iznos Novembarske nagrade koja mu je dodeljena prošle godine iskoristi za osnivanje nagradnog fonda za istaknute mlade stvaraoce.

Narodni muzej Pančevo podržao je inicijativu Vuka Vučkovića da podrži mlade umetnike iz Pančeva, da im pomogne da se afirmišu i  razmenjuju znanja i iskustva na početku karijere.  Izložba će biti otvorena za posetioce do 22. februara.

Related posts

Vučić počasni gost na otvaranju novog istanbulskog aerodroma

Jasmina Petkovic

Vučić: Priština nastavlja sa opasnim provokacijama

Mica Milakov

Umesto da slavi rodjendan Nikola ispraćen na večni počinak

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija