1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Osmoro operisanih zbog padova s bicikla – u jednom danu

Zahvaljujući lepom vremenu, trenutno nema gužvi na Odeljenju ortopedije u Opštoj bolnici. Međutim, zbog vožnje bicikla po lošem vremenu, samo u jednom danu osam osoba je zbog padova sa bicikla završilo u bolnici i svi pacijenti su bili operisani.

Zahvaljući toplom vremenu bez snega i leda na Odeljejnju ortopedije skoro da nema pacijenta koji su primljeni zbog preloma kostiju. Međutim  iako je februar mnogi naši sugrađani voze bicikl ali ponekad neoprezno pa se dogodilo da je u jednom danu bilo osmoro povređenih i svi su na ovom odeljenju  primljeni zbog pada sa bicikla.

Kod  padova najčeše dolazi do preloma ruku i nogu dok kod starijh osoba veoma često je to preloma kuka ili butne kosti , što su za njih ozbiljne povrede napominje doktor Mitrović.

Treba biti oprezan posebno jer zima nije prošla meterolozi nam poručuju da nas već ove nedelje očekuje zahlađenje možda i sneg.Bicikl bi trebalo da sačeka prolećenedane.

Related posts

Još 193 novoobolelih u Srbiji, jedna osoba preminula

Bojana Kecic

Pančevački mladi rvači uče od najboljih

Jelena Belić

Završen Krizni štab, glava tema dolazak građana iz inostranstva

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija