28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Jović i Simić obišli socijalno ugrožene porodice

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zajedno sa načelnikom kosovskomitrovičkog okruga Slavkom Simićem razgovarali su sa predsednikom Privremenog organa opštine Vučitrn u Prilužju Acom Mišićem i direktorima ustanova koje funkcionišu po sistemu Vlade Republike Srbije.

Posetu su započeli obilaskom vrtića “Car Konstantin i  Carica Jelena “, kome su i donirali neophodne krevete jer su preko potrebni zbog velikog broj dece. Zatim su obišli i OŠ “Vuk Karadžić”, kojoj je donirana interaktivna tabla za potrebe nastave.

Jović i Simić su obišli socijalno ugrožene porodice , ali i porodicu kojoj je doniran traktor , kupljen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Prilužje je stub opstanka za Srbe na Kosovu i Metohiji. Zainteresovani smo da saznamo kako žive obični ljudi u svim srpskim sredinama, kako opstaju i šta je to što im je najpotrebnije u ovom trenutku. Postoje porodice koje su nenamerno zapostavljene. Odluka Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije je da dopre do svih građana, da se upoznamo sa njihovim problemima i da pokušamo da rešimo sve te probleme. Kancelarija za KiM  sada u  poziciji da rešava probleme , jer je država Srbije ekonomski konsolidovana . U narednom peridu ćemo se potruditi da dođemo do svake srpske sredine. Najveći problemi jesu nezaposlenost i odlazak mladih. Ključ opstanka Srba na KiM jeste ostanak mladih na Kim”, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM za RTV Gračanica Damjan Jović.

Izvor: RTV Gračanica

Related posts

Zorana Mihajlović osudila novi napad na decu predsednika Srbije

Bojana Kecic

Predsednik Vučić o vladi s predstavnicima SPS i JS

Nikola Miloševski

24 udruženja na „Etno danu“ u Kačarevu

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija