13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Sedam konkursa za poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa koji su aktuelni za poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava na teritoriji grada Pančeva.

Kao i svake godine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu raspisao je konkurse na vreme i sa dovoljnim sredstvima za sve poljoprivrednike i poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Vojvodine, naveo je gradski većnik za poljoprivredu Zoran Grba.

„Svih sedam konkursa aktuelni su za naše poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava na teritoriji grada Pančeva. Pokrajinski sekretarijat ima dovoljno sredstava da svi koji na vreme apliciraju i koji imaju ispravnu dokumentaciju dođu do sredstava“, istakao je Grba.

Zoran Grba ističe da je lokalna samouprava u potpunosti zadovoljna što može da da preporuku i pripremi poljoprivrednike za kompletnu dokumentaciju kako bi se oni na vreme javili na konkurs.

„To jesu konkursi za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru koji su primenljivi na teritoriji Banatskog Brestovca najviše i Glogonja. Za pčelare koji imaju svoj dan pčelara, svoju manifestaciju u Pančevu kojih ima dovoljan broj i za njih je raspisan zanimljiv konkurs. Za vlasnike stočarskih farmi što je u razvoju na teritoriji Pančeva, ljudi se bave stočarstvom i taj konkurs je veoma aktuelan. Konkurs  za protivgradne mreže za voćarstvo je aktuelan više u delu Fruške gore, mada su počele plantaže i na teritoriji Pančeva“, pojasnio je Grba.

Pored navedenih konkursa, raspisan je i Konkurs za održavanje tradicionalnih manifestacija, za podršku mladima u ruralnim područjima, za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini. Više informacija možete pronaći na sajtu Grada www.pancevo.rs.

Related posts

MARKO ĐURIĆ NA VANREDNOJ KONFERENCIJI: Spremni smo da nastavimo dijalog KAD PRIŠTINA UKINE TAKSE!

Zorana Stekovic

Za respiratorne infekcije terapija po savetu lekara

Nikoleta Dragaš

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B regionalna dama godine

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija