5. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano Pančevo Vesti

Pokrajinska vlada: Pančevu 225 miliona za saobraćajnu infrastrukturu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 23 ugovora predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u različitim oblastima. Ovi projekti realizuju se preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ističe da će se u 2020. godini konačno završiti svi veliki projekti koji su započeti.Tim povodom uručio je ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata predstavnicima lokalnih samouprava u AP Vojvodini. Reč je projektima u oblasti vodoprivrede, ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Gradu Pančevu dodeljen je ugovor o projektu u oblasti  saobraćajne infrastrukture. Gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov ističe da je projekat vredan više od  225  miliona dinara.

Među značajnijim projektima, kako je naveo Igor Mirović, jesu i nastavak radova na adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, uređenje Pozorišnog trga u Novom Sadu, rekonstrukcija lokalnih puteva u Šidu, Baču, Žablju, Opovu i Bačkom Petrovcu, izgradnja nove osnovne škole u Sremskoj Mitrovici, nastavak izgradnje gradske pijace u Kikindi i sanacija fasada u Subotici. Pokrajinska vlada je za ove infrastrukturne projekte izdvojila 3,9 milijardi dinara.

Related posts

Godišnjica stradanja Srba i Roma u opštini Orahovac

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić doveo Borela na Frušku goru

Mica Milakov

Mališani iz Brankove škole napravili spot za medicinske radnike: Hvala superheroji…..

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija