30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Brnabić: Dublja saradnja sa Tadžikistanom

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Tadžikistana Sirodžidinom Muhridinom izrazila nameru da Srbija intenzivira odnose sa Tadžikistanom i drugim državama centralne Azije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Brnabić je izrazila zahvalnost Tadžikistanu zbog podrške Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i očekivanje „za nastavak dalje podrške u ovom, najvažnijem nacionalnom pitanju“ za Srbiju.

Muhridin je potvrdio da Srbija može da očekuje podršku Tadžikistana na međunarodnom planu i ocenio da je neophodno intenzivirati politički dijalog i zajednički raditi na daljem unapređenju privredne saradnje.

Na sastanku je izražena obostrana zainteresovanost za saradnju na polju vodoprivrede, rudarstva i poljoprivrede, ali i u oblasti obrazovanja i kulture.

Muhridin je pozvao Brnabić da poseti Tadžikistan.

Izvor: RTV

Related posts

Predsednik Vučić za Juronjuz: „Dosadilo mi je da mi evropski lideri drže predavanja o bliskim vezama sa Rusijom i Kinom“

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić na tribini „Jake žene za jaku Srbiju“

Mica Milakov

Zimska služba: Drugi stepen dežurstva, putevi prohodni

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija