25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Posle pet decenija u Pančevu se renovira vodovodna mreža u dužini od preko 24 kilometara

Gradski vodovod raspisao je javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju nedostajućeg vodovoda. Za Vodovod su prioriteti projektno tehnička dokumentacija za 24 kilometra vodovodne mreže. Kompletan projekat u vrednosti od dva miliona evra biće finansiran od strane Vlade Republike Srbije.

U dokumentaciji se navodi da je potrebno u potpunosti sagledati detaljno stanje vodovodne mreže na teritoriji Grada Pančeva, prioritete i definisati tehnički deo za rešavanje vodosnabdevanja. U sistemu su tri magistralna cevovoda koji vodom snabdevaju stanovnike 12 naselja i sela. Posle pedeset godina počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Pančevu u dužini od 24.200 metara – rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

„Ovo je prvi put da će se u Pančevu izvoditi radovi po jednom projektu i na ovakav način. Do sada su to bili manji i sukcesivni radovi koji su se odnosili samo na određene probleme i havarije koje su se dešavale u gradu. Kompletan projekat u vrednosti od dva miliona evra biće finansiran od strane Vlade Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima“ ,rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Kako se navodi u dokumentaciji, u vodovodnom sistemu je 53,21 odsto azbest cementnih cevi. Vodovod koristi izvorišta Sibnica, Filter i Gradska šuma, ima postrojenje za prečišćavanje vode sa rezervoarskim prostorom, razvodnom mrežom i priključcima. Maja Vitman navela je i da se ovim putem rešava dugogodišnji problem u gradu za sugrađane.

„Nova vodovodna mreža u Pančevu značiće bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje, smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži i sistemu, povećanje kapaciteta i mogućnost novih priključaka. Deonice koje će se raditi ovim projektom odnose se na Ulicu Ulicu Vojvode Radomira Putnika, Svetog Save, Cara Dušana, Marka Kraljevića i naselja Vojlovica, Utvina kolonija, Tip „Stanko“ i Pepeljare“ izjavila je Maja Vitman.

JKP Vodovod i kanalizacija traži izradu idejnog projekta, a ponude se mogu dostaviti do 21. februara. Vodovodni sistem u Pančevu se razvija od 1961. godine, a sada ima 482 kilometra vodovodne mreže, od čega je 188 u samom naseljenom mestu Pančevo.

Related posts

Bez vode Jovana Rajića

Nikoleta Dragaš

Udes kod Zelene pijace, biciklista teško povređen

Mica Milakov

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju: Zabraniti uvođenje 5G mreže

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija